Låt dom små gröna bladen ligga på ett fat och torka (tar ca: 2 dagar). Om du låter lite av själva jordgubben sitta kvar också så tar det lite längre tid att torka dom men då blir det å andra sidan lite godare ;)
Sedan lägger du i de torkade bladen i en tesil och häller på kokande vatten, låt dra i typ 2 minuter och sedan har du ett ljust, ljust rosa te som smakar sommar! Jag tyckte det var gott både som det var och med mjölk i. Men eftersom jag alltid har mjölk i så tyckte jag att det alternativet var godast! :)
Tips: Om du äter mycket jordgubbar på sommarn kan du spara de torkade bladen i en fin burk och njuta av det till vintern också! Sommar på burk!
du vet ju vad jag tycker om te...
SvaraRaderajag funderar på hur jag ska få till kaffe intravenöst istället...
Oh, man tycker att sånna här saker borde vara självklara. Och det var de säkert för våra morföräldrar och deras föräldrar. Synd bara att den mesta sån här kunskap har försvunnit.
SvaraRaderaTack för att du lär oss. :)
Hej! Ja det är synd att kunskap försvinner. Jag tror den värdefulla kunskap som fanns förr som glömts bort kan komma till nytta nu igen. Om man tänker på miljön osv. Kul att du hittat hit :) / Evelina
Radera